skip to Main Content

Anne Schoenmakers

Geen categorie
Verhalen

Anne Schoenmakers

Anne is vierdejaars student. Ze studeert Social Work aan Avans én werkt bij Nummereen Kinderopvang als pedagogisch medewerker. Hoe is het om naast je studie te werken en hoe gaat dat samen? Anne deelt hoe het is om onderdeel te zijn van Nummereen als ‘werkende student’.

Hoe ben je bij Nummereen terecht gekomen?
”Ik was al bekend met Nummereen, vanwege mijn stage van een paar jaar geleden. Deze link heeft ervoor gezorgd dat ik op een vacature voor pedagogisch medewerker stuitte via LinkedIn. In deze vacature las ik dat het ook mogelijk was om als student te solliciteren op deze functie. Dit is mogelijk omdat je met het behalen van je studiepunten jezelf  kwalificeert om in de kinderopvang te werken. In november besloot ik te solliciteren en al snel kon ik aan de slag.”

Hoe ziet jouw functie eruit als werkende student?
”Ik werk zowel op de dagopvang als op de bso en startte als flexmedewerker, dat houdt in dat je eigenlijk op alle locaties inzetbaar bent. Hierdoor krijg je een goed beeld van de organisatie en de verschillende locaties. De komende tijd gaat dat wel veranderen en word ik voornamelijk ingezet op dezelfde locaties en word ik dus ook meer een bekend gezicht voor die kinderen. Deze switch zal uiteindelijk ook de mogelijkheid geven tot meer verantwoordelijkheden binnen mijn functie.”

Hoe combineer jij je studie en je (bij)baan?
”Als je student bent, herken je het misschien wel; geen week is hetzelfde op school. Gelukkig kijkt Nummereen mee naar de mogelijkheden op basis van mijn lesrooster. Momenteel houdt dat in dat ik op donderdag en vrijdag beschikbaar ben om te werken. Binnenkort verandert mijn lesrooster en op basis van deze veranderingen worden de nieuwe mogelijkheden voor mijn werkrooster afgestemd met Nummereen. Het was voor mij in het begin nog een beetje zoeken naar de juiste balans tussen school en werk, maar dat is een kwestie van goed plannen en het overzicht behouden. Ik raad het andere studenten ook zeker aan om een uitdaging als deze met beide handen aan te pakken. Je leert ontzettend veel binnen je vakgebied en je doet kostbare ervaring op.”

Hoe zie je het straks voor je als je klaar bent met studeren?
”Als ik dadelijk klaar ben met studeren zou ik graag bij Nummereen willen blijven werken en willen ervaren hoe het is om ‘echt’ te werken als pedagogisch medewerker. Nu werk ik natuurlijk maar twee dagen en dat heeft ook invloed op de verantwoordelijkheden in mijn werkzaamheden. Uiteindelijk streef ik wel naar meer verantwoordelijkheden en meer uitdaging en ik weet dat Nummereen graag meekijkt naar de mogelijkheden daarin.”

Ben jij ook derde- of vierdejaars hbo-student en heb je al 50% van je studiepunten in the pocket? Doe de studie-check en kom erachter of jij ook gekwalificeerd bent voor een (bij)baan bij Nummereen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

 

Back To Top
Zoeken