skip to Main Content

Blog: Kennis verdiepen én verbreden

Verhalen

Blog: Kennis verdiepen én verbreden

Chantal Jansen werkt als pedagogisch professional bij De Uiltjes (0-4 jaar) op onze locatie Heikant in Veldhoven. Ze is begonnen als stagiaire en heeft het nu, zo’n negen jaar later, nog steeds naar haar zin bij ons. In deze blog vertelt ze waarom ze zo graag in de kinderopvang en in het bijzonder bij Nummereen werkt.  

“Na de middelbare school twijfelde ik tussen de opleiding voor onderwijsassistent of de opleiding voor pedagogisch medewerker. Dat ik met kinderen wilde werken stond vast maar welke opleiding ik wilde volgen niet. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4) omdat mijn hart toch vooral ligt bij baby’s en peuters. Er komt op die leeftijd nog meer verzorging bij kijken en dat vind ik leuk. Ik word er heel enthousiast van dat ik kan bijdragen aan alle mijlpalen die kinderen hebben in deze leeftijdsfase. Bovendien spreekt het spelenderwijs leren mij aan. Ik heb nog nooit spijt gehad van mijn keuze!”

Nummereen is dus je eerste werkgever? “Ja, dat klopt! Maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld om over te stappen naar een andere kinderopvangorganisatie. Ik kreeg hier de kans om een ‘vliegende start ‘te maken doordat ik achter elkaar drie zwangerschapsverloven kon vervangen. Daarmee kon ik meteen relatief veel uren maken en kwam ik op verschillende locaties voorbij. Daarna kreeg ik door de recessie tijdelijk minder uren op contract. Dat vond ik persoonlijk minder fijn maar ik wist ook dat het bij andere organisaties niet anders zou zijn. Het was de tijd waarin we zaten. Nu ben ik alweer bijna drie jaar helemaal in mijn nopjes op mijn eigen, vaste groep. En dat bevalt me heel goed.”

Wat bevalt je zo goed aan Nummereen? “Nummereen is een relatief grote organisatie en dat heeft voordelen. Alleen al die verschillende locaties, zoals ik eerder zei. Verder vind ik het erg fijn om mijn kennis verder te verdiepen dus dat ik de kans krijg om trainingen te volgen. Zo heb ik nog niet zo lang geleden de cursus Oog voor Interactie gevolgd en dat was echt van toegevoegde waarde. Bij een kleine organisatie is zoiets misschien minder vanzelfsprekend. Er is qua ontwikkeling sowieso veel mogelijk, als je het maar aangeeft. Er zijn intern best regelmatig vacatures waar je op kunt reageren als je wil. Ik heb er zelf begin 2019 voor gekozen om een taakverbreding aan te gaan. Ik ben sindsdien de reporter op mijn locatie. Een uitdagende aanvulling op mijn werk als pedagogisch medewerker!”

Waarom heb je hiervoor gekozen? “Ik vind goede communicatie met ouders heel belangrijk en draag daaraan graag mijn steentje bij. Daarnaast vond ik het altijd al leuk om foto’s te maken op de groep om zo ouders via het ouderportaal een goed idee te geven wat hun kind zoal doet bij ons. Ik zou dat als ouder zelf denk ik ook heel fijn vinden. Ik vind het mooi dat ik nu een kans heb nog breder uit te dragen hoe leuk de kinderen het op mijn groep hebben. Omdat ik als reporter nu ook foto’s aanlever voor op o.a. social media.

Elke maand schrijf ik vanuit mijn locatie een bijdrage voor de schoolnieuwsbrief. Ik heb dat intern strak weggezet: ik zorg voor input vanuit de dagopvang en ik bevraag collega’s op een vast moment voor input vanuit het peuterprogramma en de bso. Zo zorg ik ervoor dat we een volledig nieuwsbericht aanleveren. De tekst zelf leg ik voor aan onze communicatiemedewerker die het nog redigeert en vervolgens aanlevert bij school. Daardoor ben ik tekstueel intussen al veel sterker geworden. Ik vraag gericht om feedback zodat mijn teksten steeds beter worden. Ik merk dat mijn spelling echt verbeterd is. Fijn om mezelf zo ook in de breedte te kunnen ontwikkelen!”

Back To Top
Zoeken