skip to Main Content

Met plezier aandacht hebben voor je fysieke en mentale gezondheid

Verhalen

Met plezier aandacht hebben voor je fysieke en mentale gezondheid

Voor onze medewerkers hebben we het fitprogramma; een ruim aanbod op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. We zijn ervan overtuigd dat een vitale medewerker de kinderen meer te bieden heeft en investeren daar dan ook in! Het aanbod is divers; iedere medewerker kan kiezen of, wanneer en waaraan hij/zij deelneemt. Evi Waterschoot is pedagogisch medewerker en zij vertelt er meer over.

Kun je kort vertellen wat het fitprogramma inhoudt?
“Dat is divers: Ondersteuning bij een gezonde leefstijl, de mogelijkheid om onbeperkt te sporten bij gecontacteerde sportscholen en eventuele begeleiding bij het creëren van een gezond voedingspatroon. Maar ook is er aanbod op het gebied van mentale gezondheid. Van een ontspannende stoelmassage tot aan een meditatietraining. Ook zijn er regelmatig activiteiten waar je aan kunt deelnemen zoals trampolinefitness, een yoga-clinic of een bootcamp. Soms mag je daar zelfs ook met je eigen kinderen aan deelnemen, erg leuk.”

Hoe ervaar jij het fitprogramma?
“Ik ben heel blij met het aanbod! Het motiveert mij om op een positieve manier aan mijn gezondheid te werken. Zowel fysiek maar ook mentaal! Zo heb ik onlangs deelgenomen aan de training Mental Fitness, die aangeboden werd vanuit het fitprogramma. Gedurende een aantal weken heb ik samen met vele andere collega’s in een online leeromgeving begeleiding gehad bij (leren) mediteren. We werden hierin begeleid door professionals maar konden ook als collega’s onderling op elkaar reageren. Fijn om samen met je collega’s aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Ik heb geleerd om mijn gedachten te observeren en ervaar meer focus gedurende de dag. Ook merk ik dat ik objectiever kijk naar situaties. Dat was voor mij een heel waardevolle training dus.”

Waar maak je verder nog gebruik van binnen het fitprogramma?
“Ik maak gebruik van het sporten bij de Fit Factory. Ook heb ik aan meerdere activiteiten deelgenomen, onder andere zelfverdediging, een boksles, een massage, informatie- en begeleidingsavonden over voeding, powerwalken in de pauze maar ook samen met mijn kinderen een boswandeling onder begeleiding van een deskundige op het gebied van beweging en de natuur. Heel leuk om te horen dat je kinderen de opgedane kennis dan weer delen met hun vrienden en vriendinnen. Dat is natuurlijk niet het hoofddoel van het fitprogramma maar ik vind het een leuke bijkomstigheid!”

Draagt het fitprogramma bij aan je fysieke en/of mentale gezondheid?
“Ik ben me veel meer bewust geworden van het feit dat het belangrijk is dat je plezier haalt uit de sport die je doet. Door het fitprogramma heb ik kunnen proeven van meerdere vormen van bewegen en hierdoor weet ik nu beter wat bij me past. Bewegen is geen opgave meer; ik haal er nu voldoening uit. Dit zorgt ervoor dat ik nu met een andere mindset naar fit zijn ben gaan kijken. Zoals hierboven al beschreven heeft de training Mental Fitness ervoor gezorgd dat ik mijn gedachten beter kan observeren. Objectiever naar situaties kan kijken. Mijn focus is ook verbeterd. Voorheen had ik niet in de gaten dat het mentale gedeelte ook een heel groot onderdeel is van fit zijn en wat het je voor voordelen kan opleveren. Ik besteed hier nu meer aandacht aan wat resulteert in dat ik nu beter in mijn vel zit. Wat zich natuurlijk ook weer terugvertaalt naar de werkvloer en de situatie thuis!”

Back To Top
Zoeken