skip to Main Content

Blog: Als housemaster zorg ik ervoor dat het op mijn locatie piekfijn geregeld is

Blog

Blog: Als housemaster zorg ik ervoor dat het op mijn locatie piekfijn geregeld is

Hanneke werkt sinds 12,5 jaar als pedagogisch medewerker bij Nummereen. Op de locatie in Hapert is zij te vinden op de peutergroep. Sinds een half jaar combineert zij haar werk als pedagogisch professional met de taakverbreding van housemaster. In deze blog vertelt ze hier meer over.

Facilitaire zaken op locatie optimaal regelen
Wat houdt de taakverbreding ’housemaster’ precies in? “Op mijn locatie ben ik  locatie het eerste aanspreekpunt  ben voor alle collega’s van de afdelingen Pedagogiek Kwaliteit en Bedrijfsvoering op het hoofdkantoor. Ik ben eigenlijk de spil tussen die afdelingen en de locatie. Ik houd me met name bezig met facilitaire zaken. Als er op locatie wijzigingen plaatsvinden in de ruimtes dan communiceer ik dit met de collega’s op kantoor. Daarnaast verzorg ik de controles van speeltoestellen, CO2 metingen en de veiligheid van het pand. En als er op mijn locatie een probleem is, bijvoorbeeld als iets kapot is, dan ben ik degene die meteen in actie komt. Soms kan ik het zelf oplossen, in andere gevallen neem ik contact op met de afdeling Bedrijfsvoering zodat bijvoorbeeld het klusteam kan worden ingepland.”

Wat spreekt je zo aan in deze taakverbreding? “Ik vind het een leuke afwisseling op mijn werk als pedagogisch professional. De taken van housemaster hebben vooral te maken met coördineren en regelen. Mijn taken als housemaster voer ik uit naast mijn werk als pedagogisch medewerker en het aantal uren varieert per maand. De ene keer is er meer te doen dan de andere. Het betreft over het algemeen enkele uren per maand. Ik ben en blijf in hoofdzaak dus pedagogisch professional maar dit is een leuke extra uitdaging!

Op het lijf geschreven
Waarom heb je voor deze taakverbreding gekozen? “Eigenlijk regelde ik al veel facilitaire zaken op locatie. Dat sprak me altijd aan. Toen Nummereen ging werken met taakverbredingen, en daarmee de kans bood om taken formeel aan mij te koppelen, heb ik direct aangegeven dat ik housemaster wil zijn voor mijn locatie.  Voor mij was het een hele logische stap; deze taakverbreding was mij op het lijf geschreven. Ik ben van mening dat als zaken snel worden aangepakt en opgelost dit de werksfeer ten goede komt. Ik ben gewoon heel betrokken bij mijn werk en heb daarom ook lang in de ondernemingsraad gezeten. Als housemaster kan ik op een andere manier een bijdrage leveren!”

Hoe heb je de eerste maanden als housemaster ervaren? Ik had natuurlijk al veel ervaring met ‘kleinere’ klussen, maar een tijdje terug heb ik de verhuizing van het peuterprogramma in Hapert mede begeleid.  Dat was leuk om te doen! Het was een ideale manier om mijn bijdrage te kunnen leveren en mijn taakverbreding in te zetten.

Het was ontzettend leuk om meer achtergrondinformatie te krijgen; waarom worden bepaalde keuzes gemaakt? En met welke wet- en regelgeving hebben wij als kinderopvangorganisatie te maken. Als je op een andere manier betrokken bent bij een bepaald project, in dit geval die verhuizing, leer je daar zoveel van!”

Interview door Michelle Koole
Back To Top
Zoeken