skip to Main Content

Blog: Meer uitdaging door mijn taakverbreding

Blog

Blog: Meer uitdaging door mijn taakverbreding

Nathalie Petit is sinds twee jaar pedagogisch medewerker bij Nummereen. Sinds enkele maanden heeft zij daarnaast ook de taakverbreding van Clup Captain. Wat dit is en waarom zij hiervoor gekozen heeft, vertelt ze in deze interviewblog.

“Ik ben natuurlijk in hoofdzaak pedagogisch professional. Ik werk bij het peuterprogramma en de bso op onze locatie in Veldhoven Midden. Ik vind de combinatie van de peuters en kinderen in de basisschoolleeftijd heel leuk.  Sinds enkele maanden neem ik daarnaast de taakverbreding, zo noemen we dat bij Nummereen, ten aanzien van de bso-evenementen op deze locatie voor mijn rekening. Ofwel, ik ben de Clup Captain op mijn locatie.”

Activeren, stimuleren, motiveren

Wat houdt je taakverbreding van Clup Captain in? “Als Clup Captain ben ik verantwoordelijk voor het activiteitenaanbod op de bso (Clup). Dat doe ik door zelf te zorgen voor een uitdagend en divers aanbod maar ook door mijn bso-collega’s er vervolgens voor te enthousiasmeren. Zodat zij het op de best mogelijke manier ten uitvoer brengen samen met de kinderen.”

Waarom deze werkwijze? “Doordat elke locatie zijn eigen Clup Captain heeft kunnen we met het aanbod goed inspelen op de behoeften per locatie. Die zijn immers niet overal hetzelfde.  Doordat ik zelf op de groep werk weet ik precies wat de kinderen op mijn locatie leuk vinden om te doen. Ik zorg er vervolgens voor dat dit ook op de planning komt te staan. Input van kinderen is echt heel belangrijk voor mij en de andere Clup Captains!

Luisteren naar de kinderen

“Wij gaan eerst in overleg met de kinderen om zo te weten wat zij willen. Wat vinden zij leuk om te doen? Dat is het vertrekpunt. Als het gaat over de activiteiten tijdens de schoolweken dan geldt dat ik op basis van de input van de kinderen zelf het programma maak. Voor de schoolvakanties maken we centraal altijd uitgebreide en bijzondere programma’s. Maar ook daarvoor geldt dat de inbreng van de kinderen belangrijk is. Ik breng deze voor mijn locatie in kaart en koppel dat terug naar onze bso-coördinatoren. Zij stellen vervolgens op basis van de input van alle Clup Captains de vakantieprogramma’s samen.

Als dat vakantieprogramma gemaakt is kom ik weer in beeld. Aan de hand van het draaiboek ga ik aan de slag met inkopen en verdere voorbereidingen voor de betreffende vakantie. Ik praat de andere bso-collega’s bij zodat zij zorgeloos aan de slag kunnen in de vakantie. Hierbij kijk ik ook hoe we met ons team de taken in de vakantie kunnen verdelen. Ik kan dit niet allemaal alleen dus daarom werken we nauw samen.”

Ontwikkelen en leren

Waarom heb je voor deze taakverbreding gekozen? “Ik was heel erg op zoek naar ontwikkeling binnen mijn functie als pedagogisch medewerker. Een van mijn leerpunten is om niet altijd alles zelf te doen. Ik wilde dat veranderen en koos mede daarom voor een taakverbreding. Ik zie het als een mooie kans om mezelf als professional verder te ontwikkelen. Als Clup Captain heb je onder andere de taak om je collega’s te activeren, stimuleren en motiveren en dat sprak me erg aan. Ook de organisatorische kant van de taakverbreding leek me heel leuk. Ervoor zorgen dat alle materialen op de locatie zijn, collega’s op de hoogte brengen van het aanbod en ze vervolgens enthousiasmeren en motiveren vind ik erg leuk. Maar het allerbelangrijkste: kinderen een leuke middag bezorgen met een uitdagend aanbod is waar ik heel blij van word!”

Hoe kijk je terug op je eerste halfjaar als Clup Captain? “Ik heb de afgelopen periode echt kunnen leren dat ik collega’s kan vragen en dat ik het daarna ook moet loslaten. Het is me tot nu toe echt goed gelukt. Ik merk ook dat ik het nu makkelijker vind om collega’s te vragen om samen taken op te pakken. Ook buiten de taakverbreding merk ik dat ik verbeterd ben in mijn functie als pedagogisch medewerker. Het is fijn om te merken dat ik de afgelopen periode echt ontwikkeld ben in dat leerpunt. Het heeft voor mijzelf veel te weeg gebracht. Ik voel dat ik meer in mijn kracht sta!”

Interview door Anneke Eveleens
Back To Top
Zoeken