skip to Main Content

Blog: Ik kan nu ook mijn tweede passie in mijn werk kwijt

Blog

Blog: Ik kan nu ook mijn tweede passie in mijn werk kwijt

Maike van de Wouw is sinds ca. vijftien jaar pedagogisch medewerker bij Nummereen. “Ik heb als stagiaire het vak geleerd bij Nummereen en werk er nu, jaren later, nog steeds met veel plezier”, zegt Maike. Sinds enkele maanden heeft Maike ook nog de taak van reporter. Wat dit is en waarom zij hiervoor gekozen heeft vertelt ze in deze interviewblog.

“Ik ben natuurlijk in hoofdzaak pedagogisch medewerker. Ik werk twee dagen per week bij de dagopvang op onze locatie in Veldhoven Noord. Ik sta op een groep met kinderen van 0-4 jaar en dat betekent hard werken maar vooral ook veel plezier. Sinds enkele maanden neem ik daarnaast de taakverbreding, zo noemen we dat bij Nummereen, ten aanzien van communicatie op deze locatie voor mijn rekening. Ofwel, ik ben de reporter op deze locatie!”

Zorgen voor zichtbaarheid van de locatie
Wat houdt de taak van reporter in? “De naam zegt het eigenlijk al. Ik zorg ervoor dat nieuws van mijn locatie bekendgemaakt wordt. Via social media bijvoorbeeld, maar ook via de schoolnieuwsbrief of een berichtje aan de ouders.  Eens per maand publiceren we een stukje in de nieuwsbrief van de basisschool waarmee we in hetzelfde pand zitten. Gewoon om te laten weten waar we bij de kinderopvang zoal mee bezig zijn. Ik zorg ervoor dat de afdeling communicatie maandelijks hiervoor een tekst krijgt aangeleverd. Ook lever ik content aan voor social media, zodat mijn locatie ook regelmatig op Facebook en Instagram te vinden is. Ik zorg voor foto’s en vermeld daarbij waar de afbeeldingen betrekking op hebben. Mijn communicatiecollega’s van het hoofdkantoor verwerken ze vervolgens.”

Nieuwe uitdaging
Waarom heb je voor deze taakverbreding gekozen? “Na vijftien jaar werken op de groep was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ik doe mijn werk met heel veel plezier maar vind het intussen wel fijn om er wat anders naast te doen. Daarom stond ik open voor het aangaan van een neventaak. Voor mij was het duidelijk dat de taakverbreding die met communicatie te maken heeft het best bij mij past. In mijn vrije tijd ben ik veel en graag bezig met fotografie. Die passie kan ik nu ook binnen mijn werk bij Nummereen kwijt. Superleuk!”

Leuk én leerzaam
“Mijn eerste ervaring met de reportertaak is positief, al ben ik nog wel een beetje zoekende. Ik ben me er tijdens mijn werk als pedagogisch medewerker van bewust dat er nu soms iets anders van mij verwacht wordt. Laatst maakten we met de kinderen berensnoetjes van rijstwafels, bij wijze van gezonde snack. Ze waren heel goed gelukt, het eindresultaat was prachtig en ze lieten zich dan ook goed fotograferen. Maar op andere momenten moet ik er soms echt aan denken om foto’s te maken of om collega’s erop te attenderen dat zij dit ook doen. Deze taak is juist bij uitstek geschikt om te integreren in mijn werk op de groep maar dat vind ik juist soms ook nog wel eens moeilijk. Ook al krijg ik aparte uren voor deze taak. Maar dat komt vanzelf, het is gewoon wennen.”

Wat hoop je dat het je oplevert? “Ik ben er heel open in gegaan. Het sprak me gewoon aan, ik vind het vooral leuk om te doen. Zeker het stukje fotografie gaat me ook goed af. Als het gaat over het schrijven van tekstjes, bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief vanuit school, dan vind ik dat nog wel eens lastig. Hoe bouw je zo’n tekst op, wat is de juiste spelling… Daar zou ik nog wel meer van kunnen en willen leren. De eindredactie wordt weliswaar altijd nog door communicatiecollega’s gedaan maar ik vind het wel fijn om dit zelf ook beter te kunnen. Maar daaraan is dan weer het mooie dat we als reporters van tijd tot tijd een training krijgen. Zo leer je bij. Laatst hadden we een workshop over Instagram. Het schrijven van tekstjes is misschien wel een interessant volgend onderwerp!”

Interview door Ninke Hoppenbrouwers
Back To Top
Zoeken