skip to Main Content

Britt Schenning

Medewerkers vertellen
Verhalen

Britt Schenning

Pedagogisch professional Britt Schenning (23 jaar) zit niet graag stil. Ze werkt ruim vijf jaar bij Nummereen Kinderopvang. Naast haar studie Pedagogiek en haar onderzoek rondom internationalisering, werkt ze als pedagogisch medewerker op de groep en heeft ze verschillende taakverbredingen. Sinds kort is Britt ook begonnen aan een traineeship tot teamcoach. In deze blog vertelt ze wat dat precies inhoudt.

“Op dit moment is het nog vooral meekijken met teamcoach Karin. Het traineeship is dé manier om erachter te komen of de teamcoach-functie bij mij past. Je ziet wat erbij komt kijken en loopt met een teamcoach mee. Ik ervaar nu letterlijk in de praktijk wat de functie inhoudt. Hoe ik hierbij ben gekomen? Ik merkte dat ik vanuit mijn opleiding al veel dingen deed die onderdeel zijn van de functie teamcoach. Denk hierbij aan gesprekken voeren met ouders, kinderen die extra ondersteuning nodig hebben begeleiden en gesprekken voeren met ouders en scholen. Dat zijn ook echt dingen waar ik energie van krijg, dus voor mij de reden om het traineeship aan te gaan.

Wat houdt de functie van teamcoach in?
Toen ik hoorde dat deze werkzaamheden erg aansluiten bij de functie van teamcoach, leek dit traineeship een uitgelezen kans. En ik vind het echt super tot nu toe! Het leukst aan de functie vind ik dat je het werken op de groep combineert met leidinggevende taken. Dus je coacht het team, kijkt op de groep naar wat een team nodig heeft en denkt hierbij samen in oplossingen. Je bent actief op de groep, maar daarnaast ook achter de schermen alles aan het regelen en kijkt wat je de locatie kan bieden. Dat vind ik echt heel leuk aan de functie teamcoach. De afwisseling is top!

Inspelen op behoeftes
Ik vind dat Nummereen heel goed inspeelt op wat je behoeftes zijn en wat je leuk vindt om te doen. Je krijgt de kans om extra taken op je te nemen als je dat wil. Daar ben ik persoonlijk heel blij mee! Ik merk dat als je taakverbredingen hebt, je ook meer meekrijgt wat er achter de schermen gebeurt. Je kunt echt groeien. Maar er zijn ook veel collega’s die dit niet willen en dat is ook gewoon mogelijk. Het is natuurlijk persoonsgebonden of je die vernieuwing en verbreding wil.”

Back To Top
Zoeken