skip to Main Content

Charlotte Schippers

Verhalen

Charlotte Schippers

Charlotte werkt al twaalf jaar als pedagogisch medewerker bij Nummereen. Sinds een half jaar is ze daarnaast ook bso-coördinator. In deze blog vertelt Charlotte vertelt over hoe ze haar werk als pedagogisch medewerker combineert met de taken van een bso-coördinator en wat hiervan de meerwaarde is.

Charlotte aan het woord:

Vakantieplannen
“We zijn momenteel hartstikke druk met het voorbereiden van de zomervakantie. Eigenlijk ben ik hier vanaf dat ik ben begonnen als bso coördinator mee bezig. In februari 2020 ben ik hier namelijk mee gestart en toen waren de voorbereiding voor de zomer al in gang gezet. Natuurlijk komen er dan eerst nog de carnavalsvakantie en de meivakantie, maar die twee vakanties zijn van een ander kaliber. De zomervakantie vraagt om een programma voor maar liefst zes weken. De Cluppers komen in de vakantie hele dagen wat betekent dat het programma in principe dag omvattend moet zijn. Dit is voor mij dan ook het meest uitdagende van alles; om ervoor te zorgen dat je de kinderen een hele leuke tijd hebben. Dat is iets wat ik super belangrijk vind!

Cluppers krijgen de hoofdrol
We proberen ervoor te zorgen dat de programma’s pakkend zijn en perfect aansluiten bij de Cluppers. Dit doen we o.a. door goed te kijken wat er speelt bij de kinderen. Dat maakt mijn combinatie van op de groep staan en bso-coördinator zijn echt ideaal. Wat ik ’s middag zie, hoor en meemaak kan ik vervolgens meenemen in het brainstormen over het activiteitenprogramma. We kijken ook naar de verschillende leeftijdsgroepen en zorgen dat elke groep genoeg actuele en aansluitende activiteiten op de planning heeft staan. Zodat het voor alle doelgroepen uitdagend is. Zo hebben we dit jaar voor thema Expeditie Nummereen. Alle activiteiten staan in verbinding met het thema. Je kunt het thema heel groots terug laten komen in activiteiten, maar juist ook heel klein. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een super afwisselend programma samengesteld hebben voor alle Cluppers!

Perfecte combinatie
Het klinkt misschien allemaal heel veel, maar het komt uiteindelijk neer op twee ochtenden aan de slag als bso coördinator en drie middagen op de groep. Dat maakt het dus eigenlijk simpelweg een super combinatie. Als ik er nu aan denk, wil ik ook gewoon niet meer anders! Het coördineren is iets wat ik het afgelopen half jaar heb geleerd. Mijn taakverbreding houdt niet alleen in dat ik samen met mijn collega(s) aan de slag ga voor de vakantie programma’s, maar bijvoorbeeld ook het aansturen van de Clup Captains. Het was spannend om zomaar in het diepe te springen, maar gewoon door te doen, leer je het vanzelf. Met andere woorden; iedere vakantie vormt een nieuwe uitdaging!”

Back To Top
Zoeken