skip to Main Content

Gooke Sengers

Verhalen

Gooke Sengers

Gooke werkt vanaf 1 januari 2020 als pedagogisch medewerker bij Nummereen. Het is een gek jaar om te starten met een nieuwe baan. Het Coronavirus zorgde er in maart voor de eerste keer voor dat Nummereen Kinderopvang haar deuren (gedeeltelijk) moest sluiten en er werd tijdelijk alleen nog maar noodopvang aangeboden. Momenteel bevinden we ons in de tweede lockdown, waarbij we ook alleen noodopvang aanbieden. Hoe het eraan toe op de Clup in een roerige tijd als deze?

Hoe heb je de eerste lockdown ervaren?
‘In de eerste lockdown heb ik eigenlijk bijna niet thuis gezeten. Ondanks dat de groepen vele malen kleiner waren, ontbrak het niet aan werk. Op de Clup is het altijd zo druk en haastig dat je eigenlijk nooit aan bepaalde klusjes toekomt. Zo zijn we gaan schoonmaken, gaan ordenen, maar is er ook kritisch gekeken naar de inrichting van onze locatie. Na het afronden van alle lopende taken, zaken en klusjes, hebben we om en om vanuit thuis ook nog werkzaamheden verricht’.

Hoe pak je nu de tweede lockdown aan?
‘Normaliter werken we met een carrousel van zes weken. Dat houdt in dat we samen met de kinderen een programma uitwerken voor zes weken in teken van het huidige thema. Maar nu in tijden van een lockdown hebben we besloten om deze aanpak losgelaten en niet te werken met een programma. De Cluppers krijgen de vrijheid om aan het begin van de week te kiezen wat ze graag willen doen en dat vormen we tot het weekprogramma. We zijn nu met een kleine groep, dat er ruimte en vrijheid is om op deze manier de activiteiten te bepalen. Je merkt dat veel Cluppers dit heel fijn vinden, maar het blijft een rare situatie waar we ons in bevinden’.

Hoe maak je in de noodopvang gebruik van het online aanbod?
‘De live-uitzendingen van Clup@Home is wel echt iets waar de Cluppers op de groep ontzettend naar uitkijken. Als er een live-uitzending op de planning staat, kruipen we om 16:00 uur met de Cluppers achter de iPad of het digibord en doen we mee met de online-activiteit. Er worden keer op keer allerlei leuke activiteiten georganiseerd door de sportcoaches, zo hebben we al meegedaan aan een quiz, gesport en levend kwartet gespeeld. Je merkt dat de Cluppers het super leuk vinden om actief bezig te zijn. Daarnaast zorgt het online aanbod ervoor bij de ouders en kinderen thuis dat de Clup niet helemaal uit het zicht verdwijnt’.

Back To Top
Zoeken