skip to Main Content

Karen van Gerven

Medewerkers vertellen
Verhalen

Karen van Gerven

In september 2021 startte Karen als manager Kinderopvang bij Nummereen. Met haar jarenlange ervaring van pedagogisch medewerker tot vestigingsmanager en (adjunct)directeur bij andere kinderopvangorganisaties, kent ze de branche op haar duimpje! Wat doet Karen nou precies en waar gaat haar hart sneller van kloppen?

“Als manager Kinderopvang is mijn belangrijkste prioriteit om goed te zorgen voor onze 12 teamcoaches. Zij zijn verantwoordelijk voor hun team(s) van pedagogisch medewerkers op de locaties. Om ervoor te zorgen dat het met de teams en de teamcoaches goed blijft gaan, voer ik onder andere werkgesprekken met de teamcoaches. We bespreken dan waar zij energie van krijgen, wat we als organisatie kunnen doen om zaken efficiënter te laten lopen etc. Zo houd ik vinger aan de pols bij alle teams. Ik ben er ook om met teamcoaches te sparren. Over situaties en voorvallen met collega’s, ouders en samenwerkingspartners. Mensen verbinden, dat vind ik belangrijk. Ik probeer altijd zowel de bedrijfsvoering als de pedagogische kwaliteit in het oog te houden.

Pedagogische kwaliteit
Ik maak deel uit van het team Pedagogiek & Kwaliteit. Samen met directeur Veronique, pedagoog Kim en beleidsmedewerker Lieke houd ik alles in de gaten rondom de pedagogische kwaliteit binnen de organisatie. Denk hierbij aan alle richtlijnen die we moeten volgen vanuit de wet, maar we kijken ook naar hoe we iets kwalitatief zo goed mogelijk kunnen uitzetten. Ik vind het heerlijk om weer in een team te werken. In mijn vorige baan opereerde ik veelal alleen, dus dit vind ik echt top. Ik zit zo op mijn plek bij Nummereen!

De goede mensen op de juiste plek
De grootste uitdaging op dit moment is natuurlijk de personeelskrapte. Goede mensen op de juiste plek krijgen én behouden. En dat laatste vindt Nummereen heel belangrijk. We willen heel goed voor onze pedagogisch professionals zorgen. Dus denken continu na over wat we kunnen doen om hen op een zo goed en fijn mogelijke manier hun werk te laten doen. Mensen echt zíen en binnen de mogelijkheden die er zijn, ook de dingen te doen die wél kunnen. Ik ben nog nieuw in de organisatie, dus ik probeer op veel plekken mee te werken. Zeker met het oog op de personele krapte sta ik nu zelf sowieso veel op de groep! En zo leer je de medewerkers op alle locaties snel kennen en hoor ik dingen waar ik vanuit mijn functie dan ook iets mee kan doen.

Kinderen op nummer één
Veel organisaties zeggen dat ze het kind centraal hebben staan. Maar bij Nummereen ervaar ik dat ook echt. ‘Het kind op de eerste plaats’ is geen holle uitspraak. En ik maak me daar ook graag hard voor, want daar draait het tenslotte om. Het is toch gaaf als je kinderen over vijftien jaar tegenkomt die zeggen: bij jullie was het altijd echt leuk! Bij Nummereen laten we kinderen graag samen groeien. En daar ligt mijn hart ook. Hier gaan we samen elke dag weer voor!”

 

Back To Top
Zoeken