skip to Main Content

Blog: Kruisbestuiving van talent mogelijk maken

Nieuws
Verhalen

Blog: Kruisbestuiving van talent mogelijk maken

“Met plezier en passie samen werken aan ontwikkeling en groei: dát is Nummereen.” Pascale Spieringhs is algemeen directeur en eigenaar van o.a. Nummereen Kinderopvang. Zij lanceerde onlangs voor haar medewerkers het Nummereen Sterrenstelsel. Hierdoor krijgen pedagogisch medewerkers de mogelijkheid hun passie en talent in te zetten en verder te ontwikkelen, ook als deze niet direct betrekking hebben op kinderen.  Een interview met een gepassioneerd directeur.

Waarom heb je het Nummereen Sterrenstelsel ontwikkeld? “Ik ben altijd op zoek naar de meest optimale vorm van verbinding tussen mensen, zodat expertise gebracht én gehaald kan worden. Dat moet simpel, zinvol en snel zijn. En voor alle mensen binnen onze organisatie te gebruiken. Want iedereen moet kunnen excelleren, vind ik. Dat zorgt voor persoonlijke groei en plezier in je werk, ook al is, of lijkt, het maar op een relatief klein gebied. Kennis is één, maar als er intern geen goed ‘transportmiddel is’, ervaar ik niet de blijdschap van het kunnen delen van die kennis. En is de expertise van de ander ook niet toegankelijk.”

Kruisbestuiving van talent
“Dat zie ik als mijn verantwoordelijkheid: ervoor zorgen dat Nummereen een geweldige omgeving is voor professionals die op ontwikkeling gericht zijn. Ik wil een cultuur creëren waarin mensen werken die er blij van worden om voortdurend te blijven leren. En die bovendien anderen met hun kennis willen enthousiasmeren. Zo faciliteren we ‘kruisbestuiving van talent’. Dat wij als organisatie daar een bijdrage aan kunnen leveren, maakt me ontzettend blij. En dat is ook precies de omgeving waarin we de kinderen met open armen willen ontvangen voor een leuke dag bij Nummereen!

Hoe is die visie op ontwikkeling tot stand gekomen? “Bijna 30 jaar geleden richtte ik mijn eerste kinderdagverblijf op en werkte ik zelf hoofdzakelijk als pedagogisch medewerkster op de groep. Al snel ging de organisatie groeien. Dat betekende ook dat er behoefte ontstond aan uitbreiding van expertise. Mijn boventallige taken namen steeds meer tijd in beslag. Ik heb me telkens ietwat egoïstisch afgevraagd ‘wat vind ík leuk en waar ben ik goed in?’ Die taken en verantwoordelijkheden hield ik zelf. Voor het andere heb ik steeds mensen gezocht die dáár weer talent voor en plezier in hadden. Ik zocht naar experts, met passie voor die taak.  Daarmee haalde ik niet alleen hoogwaardige kennis binnen maar leerde ik zelf ook weer van diegene. Dát wil ik voor iedereen binnen Nummereen! Het resultaat voor de organisatie is dan ook de optelsom van ieders passie, talent en expertise. Dat maakt Nummereen ook Nummereen.”

Passie en intrinsieke motivatie zijn een must
Hoe selecteer je hier werknemers op? “Nummereen is een zeer dynamische organisatie. We verzamelen mensen om ons heen die dat een prettige en uitdagende werkomgeving vinden. Ik wil bij alle solliciterende professionals passie en intrinsieke motivatie voelen voor het werk dat ze bij ons willen gaan doen. Dat gevoel is voor mij heel belangrijk in het creëren van het juiste team binnen de organisatie. Ik ben er ook altijd alert op en duidelijk in; wanneer je motivatie, passie of het plezier er niet (meer) is, hebben we een gesprek. Dan gaan we actief kijken naar oplossingen. Wanneer dit op een andere plek in de organisatie of uiteindelijk zelfs buiten Nummereen is, so be it.  Het gaat erom dat iedereen tijdens zijn of haar carrière op de best mogelijke plaats zit, alleen dan kun je het maximale uit jezelf halen. Ik vind het geweldig om te zien dat Nummereen een echte mensenorganisatie is, die het mogelijk maakt om medewerkers te laten groeien in hun talent en passie. En ervoor zorgt dat zij talenten ontdekken waarvan ze niet wisten dat ze ze hadden. Het woord ‘samen’ staat niet voor niets centraal in onze missie!”

Interview door Edith van Mierlo 
Back To Top
Zoeken