skip to Main Content

Julia Brouwers

Verhalen

Julia Brouwers

Julia Brouwers is drie jaar geleden haar opleiding als onderwijsassistent gestart. Afgelopen jaar is ze hiervoor geslaagd en is ze officieel onderwijsassistent. Ze heeft nog veel ambitie om door te studeren, maar koos ervoor om eerst werkervaring op te doen bij Nummereen als pedagogisch medewerker.

Opleiding
“Via mijn opleiding heb ik drie jaar lang veel praktijkervaring opgedaan middels verschillende stages. Ik kan nu wel zeggen dat ik goed kan inschatten welke activiteiten passen bij de verschillende leeftijden van de kinderen, hoe de kinderen zich voelen en hoe ik daarop kan inspelen. Het is fijn om met het kind in gesprek te gaan en te kijken wat ik voor het kind kan betekenen.”

Werken bij Nummereen
“Nummereen is voor mij al lang een bekend begrip. Na het afronden van mijn studie besloot ik dan ook te kijken wat Nummereen als organisatie voor mij kon betekenen. Ik werd positief verrast toen ik erachter kwam dat ik met mijn studie ook aan de slag kon als pedagogisch medewerker!”

Julia is momenteel werkzaam op verschillende locaties binnen Nummereen. Ze wisselt van dagopvang naar de bso naar peuterprogramma enzovoorts. Met andere woorden, ze komt met kinderen van alle leeftijden in contact. “De interactie met de kinderen geeft mij veel voldoening, ik ben blij als ik de kinderen iets kan leren of ergens mee kan helpen. Maar hetgeen waar ik het meeste energie van krijg, is dat ik werkelijk iets kan betekenen voor de kinderen. Dat de kinderen echt aan het genieten zijn en ik aan het einde van de dag kan terugkijken op het feit dat het een fijne dag is geweest voor de kinderen en voor mij dus ook” vertelt Julia enthousiast.

Communicatie
“Daarnaast is de communicatie met ouders ook een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse activiteiten. Ik  vind het erg belangrijk om voor een fijne overdracht te zorgen aan het eind van de dag. Het is van belang dat je in de overdracht vertelt hoe het kind het heeft gedaan en of er eventuele bijzonderheden zijn. Dit vormt een waardevol moment voor de ouders, omdat het ontzettend belangrijk is hoe het kind een dag op de opvang of de bso ervaart.”

“Ik ben super blij met mijn keuze om eerst te gaan werken als pedagogisch medewerker en zo te ervaren wat ik hierna wil gaan doen. Deze ervaring is goud waard!”

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer verhalen van onze medewerkers!

Back To Top
Zoeken