skip to Main Content

Theun van Ekkendonk

Verhalen

Theun van Ekkendonk

Dit is Theun. Theun werkt vanaf afgelopen zomer bij ons op de Clup. Hij werkt als sportcoach voor Nummereen en geeft daarnaast ook gymlessen op basisscholen. Maar hoe is Theun bij ons terecht gekomen? Theun zag de vacature sportcoach voorbij komen en dacht meteen: ”dat is toch wel hetgeen wat ik eigenlijk altijd gezocht heb”. Afgelopen zomer tijdens de vakantie heeft hij zijn debuut gehad als sportcoach op de bso en wat beviel dat goed! Benieuwd hoe het is om een sportcoach te zijn? Lees dan snel verder!

Wat vind je het leukste aan sportcoach zijn?
“De variatie die ik terugvind in mijn werk maakt me blij. Wisseling van activiteiten, maar ook wisseling van locaties en dus kinderen, wanneer dat nodig is. Een stukje flexibiliteit is dus niet onbelangrijk.”

Hoe is het om sportcoach te zijn op de bso?
“Ik word door de kinderen inmiddels met open armen ontvangen als ik op de bso aankom. En dat is natuurlijk niet zomaar. Bij het bedenken en samenstellen van de programma‚Äôs staan de kinderen (natuurlijk) centraal. We luisteren dan ook echt naar wat ze willen en waar ze blij van worden. Het is een super leuke uitdaging om keer op keer met een leuke en nieuwe activiteit te komen. Zo zorgen we er namelijk voor dat we de kinderen spelenderwijs iets kunnen leren. Je hoeft geen topsporter te worden, maar op ieder niveau kan je wel iets leren. Ieder kind leert in zijn eigen tempo, wat het een uitdaging maakt om passende activiteit te vinden voor iedereen.”

Back To Top
Zoeken