skip to Main Content

Werken als flexpro; het beste van beide!

Verhalen

Werken als flexpro; het beste van beide!

Na jaren op een vaste locatie te hebben gewerkt, is Carlijn Biesheuvel bij ons in het flexpro-team terecht gekomen. Het was een bewuste keuze om flexibel te gaan werken en voor haar de juiste, zo blijkt. In haar blog vertelt ze over waarom werken als flexpro haar zo goed bevalt!

“Ik werkte al dertien jaar op een vaste locatie bij een andere kinderopvangorganisatie. Toen ik vorig jaar bij Nummereen in dienst kwam, koos ik er bewust voor om als flexpro aan de slag te gaan. Omdat ik de organisatie niet kende had ik ook geen voorkeur voor een bepaalde locatie; werken op meerdere locaties sprak me juist aan. Ik was uitgekeken op de administratieve werkzaamheden die bij een vaste locatie en bijvoorbeeld mentorkinderen horen. Ik miste het heel erg om mijn focus alleen op de kinderen te hebben en vooral leuke activiteiten met ze te doen. Daar heb ik nu veel meer tijd voor. Op dit moment werk ik maandag en dinsdag flexibel in de gemeente Bladel en op vrijdagochtend werk ik vast bij het peuterprogramma in Hoogeloon. Wat mij betreft een ideale combinatie!

Warm onthaal
Ik voel me elke keer weer erg welkom als ik op een locatie kom. Ik word warm onthaald en iedereen is geïnteresseerd. Ik voel me eigenlijk steeds weer ontzettend op mijn gemak. Ik dacht dat dat een drempel zou zijn om telkens ergens nieuw binnen te stappen, maar dat is totaal niet het geval. Het is ook leuk als je op sommige plekken vaker invalt, kinderen je naam hebben onthouden. Ze vinden het eigenlijk nooit raar dat ik er soms wel en soms niet ben. Ik voel me snel ergens thuis en probeer dat ook uit te stralen naar de kinderen. En omdat je ook een vaste teamcoach hebt, weet je waar je terecht kunt met vragen.

Afwisseling in kinderen, collega’s èn groepen
Het leuke aan de functie van flexpro is echt de afwisseling. Zowel qua kinderen, collega’s, als groepen. Ik werk de ene keer in de dagopvang en de andere keer bij het peuterprogramma en/of de bso. Dat is toch superleuk! Ik heb ook helemaal geen voorkeur voor een leeftijdscategorie, dus voor mij is dit echt ideaal. Een ander voordeel vind ik dat je niets vasts hebt; zodra ik de deur sluit ben ik ‘los’ van het werk. En tijdens het werk ben je alleen maar met de kinderen bezig. Dat is tenslotte ook waarom ik pedagogisch medewerker ben geworden! En natuurlijk schrijf ik ook in de dagboekjes als ik bij de dagopvang werk, maar het verschilt per team wat hierin gewenst is.

Werken op vaste dagen op verschillende locaties
Ik weet mijn rooster een aantal weken van tevoren, dus dat is prettig. Mijn vaste dagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag. Op die dagen word ik ingepland op diverse locaties binnen mijn werkgebied. Voor mij is dat Bladel. En als ik op andere dagen extra wil werken, kan ik me op extra diensten inschrijven. Wat ook echt fijn is, is dat je om vrij te krijgen geen rekening hoeft te houden met een heel team. Je vraagt het aan bij de personeelsplanner en als het uitkomt, kan het. Dat is anders dan als je in een team werkt, dan moet je het onderling goed met elkaar afstemmen. Ik kan werken als Flexpro echt iedereen aanraden!”

Back To Top
Zoeken