skip to Main Content

Wies van den Boogaard

Medewerkers vertellen
Verhalen

Wies van den Boogaard

Junior teamcoach Wies van den Boogaard is na het behalen van haar studie hbo Pedagogiek bij Nummereen Kinderopvang aan de slag gegaan op de groep als pedagogisch medewerker in de flexpool. Al snel kreeg ze de mogelijkheid om als junior teamcoach op locatie Dalemsedijk in Eersel aan de slag te gaan. En die kans greep ze met beide handen aan. In gesprek met Wies:

“In juli 2020 behaalde ik mijn diploma hbo Pedagogiek. Tijdens mijn opleiding heb ik mij breed georiënteerd en veel ervaring opgedaan in het pedagogisch werkveld (van kinderopvang en speciaal basisonderwijs tot vluchtelingenwerk). Na mijn start bij Nummereen kreeg ik al snel de mogelijkheid om als junior teamcoach te starten. Wat een mooie kans! Twee dagen in de week werk ik op de groep bij de dagopvang en het peuterprogramma en daarnaast heb ik mijn kantooruren. Die combinatie is belangrijk. Zo blijf je in contact met de ouders en kinderen, maar ook met het team. Als teamcoach ben je bezig met coaching ‘on the job’. Tijdens dat je zelf op de groep bent kun je pedagogisch medewerkers coachen, maar zelf ook knelpunten ervaren. Ik vind het leuk dat ik vanuit mijn achtergrond als pedagoog mijn passie en pedagogische inzichten met collega’s kan delen. En vice versa leer ik van hun kennis en ervaring!

Wegwijs in de functie
Als junior teamcoach word je een tijd gecoacht door een ervaren teamcoach. Met haar bespreek ik bepaalde casussen waarover we sparren en we delen inzichten. Erg fijn dat je weet dat er nog iemand meekijkt over je schouder en je wegwijs maakt in de functie. Zodra je dan helemaal zelfstandig kunt opereren, valt die directe coaching weg. Dit wordt overgenomen door een senior teamcoach. Diegene heeft vaak meerdere teamcoaches in één regio onder zich en werkt overkoepelend.

Betrokkenheid bij het team
Het leuke aan mijn rol als teamcoach vind ik het binden van een team. Te kijken naar waar de kwaliteiten liggen van de pedagogisch medewerkers. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen lekker in zijn vel zit, waardoor we met plezier samen kunnen groeien. Dit gaat van teamcoach naar pedagogisch medewerker naar kinderen. En dan is de cirkel rond. Ik vind het heel belangrijk om dicht bij het team te staan, te weten wat er speelt en betrokken te zijn. Daarom ga ik veel naar de locatie toe om te zien, horen en voelen hoe het met iedereen gaat. Ik hoop dat het daardoor ook laagdrempelig is om bij mij aan te kloppen.

Mentale gezondheid en ontwikkeling
Wat mij bij Nummereen als werkgever zo aanspreekt, is dat er zoveel ontwikkelmogelijkheden zijn voor medewerkers. Daar ben ik zelf het levende voorbeeld van! Je kunt allerlei richtingen op en je kunt je taken als pedagogisch medewerker verbreden door bijvoorbeeld Reporter of Housemaster te worden. Er wordt echt gekeken naar wat je kwaliteiten zijn en waar je het best tot je recht komt. Je krijgt veel vertrouwen als medewerker. Daarnaast staat ook ‘mentale’ gezondheid centraal, je kunt bijscholingscursussen doen en deelnemen aan het fitprogramma. Zo ben je bezig met je eigen ontwikkeling en dat stimuleert Nummereen ook volop. Dat vind ik top, want dat past helemaal in mijn straatje.”

Back To Top
Zoeken