skip to Main Content

Ynette van Gisbergen

Medewerkers vertellen
Verhalen

Ynette van Gisbergen

Ynette werkt ruim 7 jaar bij Nummereen Kinderopvang. Op dit moment bij de dagopvang van de locatie in Hapert. Al enkele jaren combineert zij haar werk als pedagogisch professional met de taakverbreding van supervisor. Dit betekent dat Ynette stagiaires begeleidt op de groep waar ze werkt. Ze vertelt hierover graag meer in deze blog.

Wat doe je precies als supervisor?
Als supervisor begeleid ik stagiaires en neem hen mee in het werkveld om ze ons mooie vak te laten zien en te leren. Wat ik erg belangrijk vind, is dat stagiaires een goed beeld krijgen van de kinderopvang en dat ze alles mogen zien en ervaren. Ik laat ze ook echt veel dingen zelf doen, zodat we er daarna op terugkijken ‘hoe ging dat nou’? En dat verschilt natuurlijk ook per stagiaire wat iemand zelfstandig al kan oppakken. Het is belangrijk dat je een stagiaire gewoon meeneemt in alles wat er op de groep gebeurt. Door ze goed op te leiden, zorg je voor goede professionals en wie weet later een fijne collega!

Wat wil je een stagiaire altijd meegeven?
Dat onze belangrijkste taak is dat kinderen het zo leuk mogelijk hebben; door activiteiten te doen, door in te spelen op situaties, maar vooral door er met echte aandacht te zijn. En dat we daarnaast door open communicatie naar ouders en collega’s toe, ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. En natuurlijk het vak ervaren en uitoefenen. Andersom brengen de stagiaires ons ook veel. Zij zorgen voor nieuwe en verfrissende ideeën. Daar sta ik erg voor open en ben altijd bereid om deze ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren.

Waarom heb jij gekozen voor de taakverbreding supervisor?
Binnen Nummereen Kinderopvang heb je de keuze om naast je baan als pedagogisch medewerker te kiezen voor taakverbredingen, zoals housemaster, reporter of supervisor. Supervisor trok me direct aan. Ik vind mijn werk als pedagogisch professional erg leuk, dat breng ik graag over. Ik heb zelf altijd fijne stagebegeleiders gehad, dus ik probeer ook een fijne stagebegeleider te zijn waar stagiaires op terug kunnen vallen. Ik vind het echt een verrijking van mijn werk. Voor ik startte als supervisor kreeg ik een cursus over stagebegeleiding, erg leuk om vooraf te volgen. Dit alles maakt Nummereen Kinderopvang een fijne werkgever, je kunt alle kanten op. Daarnaast vind ik het een vooruitstrevende organisatie met korte lijnen en open communicatie. Een werkgever waar ik graag werk!

* Ynette staat links op de foto.

Back To Top
Zoeken